Halfjaarsdag en Halfjaarsavond, of Half Year's Day en Half Year's Eve ... we vieren het halve jaar met met elkaar want de tweede helft wordt (nog) beter!

HALFJAARSAVONDHalf Year's Eve of Halfjaarsavond en Half Year's Day of Halfjaarsdag (met de Nationale Halfjaarsduik) vormen de nieuwe nationale feestdag!

Een groot feest met halve oliebollen, halve liters bier of piccolo's Champagne. Het is de avond en de dag waarop we elkaar een geweldig half jaar wensen. Een zonnig zomers feest waarbij iedereen aanwezig kan zijn, omdat de zomervakantie nog nét niet begonnen is. Een feest in je stamkroeg of bij je thuis. In een strandtent of op een concert- of feestlocatie. Waar dan ook, we vieren állemaal érgens ons eigen Halfjaarsavondfeest!

Maar Halfjaarsavond of Half Year's Eve is veel meer ...

Voorafgaand aan Oud & Nieuw heeft vrijwel iedereen goede voornemens voor het nieuwe jaar, die helaas vaak al na een paar januaridagen verwateren. Op Oudejaarsavond zelf blik je terug op het voorbije jaar en kom je tot de conclusie dat aan die niet-volbrachte doelstellingen niets meer te doen valt. Da's jammer ...

Dus ... wat gaan we daaraan doen?

We blikken tijdens Halfjaarsavond terug op dat eerste halve jaar. En omdat we in januari al weten dat we eind juni met z'n allen gaan evalueren, hebben we een flinke 'stok achter de deur'! Halfjaarsavond en Halfjaarsdag is die extra stimulans die eigenlijk iedereen wel goed kan gebruiken.

Personen én bedrijven gaan voortaan proberen in dat eerste deel van het jaar voornemens gestand te doen en gestelde targets te halen. Want - zeg nou zelf - op 30 juni / 1 juli willen we toch trots zijn op onszelf en op ons werk, willen we tevreden terugzien op het voorbije half jaar? En dan komen we wellicht ook nog wel tot de conclusie dat we - omdat we al zo'n eind gevorderd zijn - andere mensen of jonge bedrijven kunnen gaan helpen om hun jaar óók tot een succes te maken.

Nationale Halfjaarsduik

1 juli  is de dag waarop de Nationale Halfjaarsduik plaatsheeft -ook wel bekend als "De Niet Zo Heel Stoere Maar Extra Gezellige Halfjaarsduik" - op verschillende locaties door het hele land. De eerste officiële Nationale Halfjaarsduik vond plaats op 1 juli 2016 in Zandvoort.

Om 18.00 uur precies gaan alle bikkels te water om daarna op het strand of langs rivier, meer of plas gezamenlijk te toasten op het komende Halfjaar. Daarnaast zijn er tal van business-, familie- en vriendenborrels om het Halfjaarsmoment passend te vieren.

 

Daarom zullen 30 juni en 1 juli nooit meer ongemerkt voorbij gaan.

Want Halfjaarsavond / Half Year's Eve en Halfjaarsdag is voor - én van - ons allemaal!

 

 

HYE®, Half Year's Eve®, Halfjaarsdag®, Half Year's Day®, Halfjaarsduik® en Nationale Halfjaarsduik® alsmede de beeldmerken zijn geregistreerde merken van HYE | Half Year's Eve BV